Staking gaat door op woensdag 6 november

04-11-2019
Beste ouders,

Het is een zeer tumultueus weekend geweest met verwarrende berichtgeving over wel of niet staken op woensdag 6 november. De twee grootste onderwijsbonden hebben vrijdag een akkoord bereikt met het ministerie. In de loop van het weekend hebben de bonden hun steun echter weer ingetrokken na overleg met de achterban . De staking op 6 november gaat dus door. 
Vanochtend hebben we met het team overleg gehad over wel of niet staken.
De algemene opvatting in dit overleg is dat de eenmalige investering van 460 miljoen niet bijdraagt aan een structurele oplossing van de problemen in het onderwijs. Deze problemen gaan veel verder dan alleen het salaris.
Het snel groeiende lerarentekort, de te grote klassen, de werkdruk, onbevoegden voor de klas, etc ervaren wij als hét probleem! Als daar geen structurele oplossing voor komt staat de toekomst van ons onderwijs ernstig onder druk.  Dat zijn voor ons de redenen om komende woensdag onze deuren gesloten te houden. De Talisman blijft bij z'n standpunt om op woensdag te staken.
Wij hopen dat de onderwijsraden, vakbonden en politiek elkaar weten te vinden om te komen tot een gezamenlijke structurele oplossing voor ons onderwijs, voor de kinderen van nu én  de kinderen van morgen. 
Wij vertrouwen op uw begrip. 

Met vriendelijke groeten,
namens het team,

Henk Hinsenveld


 
Een mooi proces waarin de kinderen een stem hebben gehad: 'Gaan we de musical met alle groepen samen spelen of apart en waar dan?'
Voorleeskampioen Meintje van Eeuwijk heeft vanmorgen de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.