Creativiteit en creatief denken met de creamiddag

01-12-2017
Op De Talisman willen we leerlingen voorbereiden op de toekomst met alle vaardigheden die daarbij komen kijken. Creatief denken, creativiteit en ICT stonden centraal op onze creamiddagen
De creamiddag voor de groepen 5, 6, 7 en 8 was weer een groot succes!

Verschillende technieken kwamen aan bod, zoals figuurzagen, naaien en solderen. In het kader van de 21eeuwse vaardigheden willen we naast de technieken van beeldende vorming, ook het creatieve denken stimuleren. Daarom zijn enkele creamiddag-opdrachten vernieuwd, zoals bijvoorbeeld het maken van een stop-motion-filmpje waarbij ICT en creatief denken worden gecombineerd.
 

De groepen 7 en 8 hebben bij de creamiddag stopmotionfilmpjes gemaakt. Daarvoor hebben we ook een Youtube-kanaal in het leven geroepen zodat iedereen de filmpjes kan zien. Deze link sturen we ook naar de ouders zodat de trotse makers ze ook thuis kunnen bekijken en downloaden.

Hieronder de link.

Veel plezier ermee.

https://www.youtube.com/channel/UCA6Te42jIHaDGYMWkGd0q_g
 
Afgelopen donderdag en vrijdag waren er weer open podia. Ook aanstaande donderdag (groep 3N, 5M, 7L en 8E) en vrijdag (groep 4N, 5NE, 6S en 8M) staat...
Creativiteit van kinderen bevorderen en dan ook nog binnen een Eindhovens Event zoals Glow, daar doen wij natuurlijk aan mee!
Hoe ziet het ICT Onderwijs op de Talisman eruit nu we sinds dit jaar voor alle kinderen in de groepen 6, 7 en 8 Chromebooks hebben aangeschaft?